На Буковині працюватиме представництво міжнародної громадської організації HelpAge International в Україні

На Буковині працюватиме представництво міжнародної громадської організації HelpAge International в Україні.

Вони планують надавати гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям, які наразі проживають в області.

«На Буковині вже прихистили близько 60 тисяч вимушених переселенців. Серед них є люди з інвалідністю та особи похилого віку. У кожної категорії свої потреби», – сказала на зустрічі з представниками організації Ірина Ісопенко.

«Останні 7 років ми опікувалися літніми людьми на Донеччині. Наразі відкрили офіс у Львові, плануємо працювати і у вашій області. Зазвичай ми спрямовували допомогу для людей літнього віку та осіб з інвалідністю. У зв’язку із російською агресією готові допомагати переселенцям різних вікових категорій», – сказала регіональна менеджерка Представництва HelpAge International в Україні Вікторія Панченко.

Вона також розповіла, яку допомогу може надавати організація переселенцям на Буковині.

«Це, зокрема, продуктові набори, які складаються із круп, консервів, олії тощо. Можемо сформувати такі пакунки і для людей з особливими харчовими потребами. Крім того, маємо можливість надавати засоби гігієни, ковдри, а також багатоцільову грошову допомогу. Готові приступити до роботи уже з наступного місяця», – зазначила Вікторія Панченко.

Під час зустрічі також обговорили роботу закладів Буковини, де перебувають люди 60 +, та надання їм гуманітарної допомоги.

Розглянули і можливість підтримки самотніх краян у воєнний час.

peredplata