Медики з Чернівців зібрали майже мільйон гривень для ЗСУ і перевозять поранених

Крім сумлінного виконання професійних обов’язків, працівники служби екстреної медичної допомоги активно допомагають Збройним Силам України, колегам із зони бойових дій.
Як інформує генеральний директор ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Єленєв, на ініціативу перерахувати одноденний заробіток на потреби наших захисників відгукнулися більшість працівників закладу. Відтак за березень перерахували ЗСУ 453 507 гривні, а у квітні – ще 396 953 гривень, тобто разом понад 850 тис. грн.
І самими грішми допомога не обмежується. Для Збройних Сил України Центр передав 14 своїх автомобілів: одну машину «Mazda», 7 УАЗів та 6 «Peugeot». Його бригади задіяні у перевезенні поранених і з початку війни уже перевезли сімох бійців зі шпиталів Житомирської і Вінницької областей до Чернівців.
– Допомагаємо також колегам із центрів екстреної медичної допомоги Київської, Харківської, Сумської, Полтавської, Чернігівської та Черкаської областей, яким сьогодні дуже сутужно. Відправляємо їм ліки, бинти, джгути, інші вироби медичного призначення, медичні ноші тощо з наших запасів, передані благодійниками та придбані за кошти працівників нашої установи, – каже В. Єленєв.

peredplata