Замість таблеток – ягоди. Кому які потрібно їсти

Вишня

Чудово тамує спрагу, поліпшує роботу шлунка та печінки, заспокоює нудоту і блювоту, добре впливає на центральну нервову систему. Сік вишні вважається чудовим відхаркувальним засобом при сильному кашлі.

Черешня

У свіжозірваному вигляді має проносну дію і рекомендується тим, хто потерпає від постійних закрепів. А ось сушена черешня діє з точністю до навпаки і легко зупиняє діарею.

Чорниця

Підвищує еластичність кровоносних судин. Чудово впорається з такими проявами старості, як втрата пам’яті, порушення координації рухів, зниження мускульної сили, а також погіршення зору.

Густі відвари з листя та ягід чорниці зменшують кількість цукру в крові, а якщо використовувати їх у вигляді компресів, лікують екзему, опіки, шкіряний висип та гнійничкові ранки.

Малина

Чудовий жарознижувальний та потогінний засіб. Окрім того, корисна для шлунково-кишкового тракту, а
також має славу відмінного сечогінного засобу. Помічна при склерозі.

Ожина

Діє заспокійливо на нервову систему. Чай з листя та ягід ожини здатний зупинити істерію і навіть позбавити від післяродової депресії. Якщо приготувати з неї настій, то ним можна полоскати ясна, що кровоточать, і запалені під час ангіни гланди.

Смородина

Підвищує еластичність судин, поліпшує зір, очищає організм. Смородиновий сік рекомендують як полівітамінний засіб для людей з ослабленим імунітетом. Але через те, що в нього висока кислотність, смородиною не варто захоплюватися, якщо у вас виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, а також при захворюваннях печінки.

Аґрус

Сік аґрусу корисний при недокрів’ї, шкіряних висипах, а також захворюваннях жовчовідвідних шляхів. Завдяки сечогінному ефекту його рекомендують тим, хто має хворі нирки і сечовий міхур. А ось тим, у кого виразка, в період загострення хвороб ліпше вилучити зі свого раціону цю ягоду, бо до її складу входить велика кількість клітковини та органічних кислот, що подразнюють слизову шлунка.

Джерело

peredplata