На Буковині зафіксовано перевищення фонового рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції більш ніж у два рази – Гопко

Генеральна директорка Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко про епідеміологічну ситуацію на Буковині:

▪️Зафіксовано перевищення фонового рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції більш ніж у два рази.

▪️Аби не підхопити їх, пам’ятайте про гігієну рук, правила приготування їжі, придбання продуктів належної якості, умови їх зберігання.

▪️У місцях, де мешкають більш як 50 людей, є ризики швидкого поширення інфекційних хвороб. Щоб попередити такий несприятливий розвиток подій, необхідно при появі перших ознак захворювання завернутися за медичною допомогою.

▪️Зважаючи на високі ризики застосування ворогом біологічної зброї, на Буковині запроваджено посилений епідеміологічний нагляд за холерою, контролюємо воду.

▪️Небезпека повернення коронавірусної хвороби залишається реальною. Не забувайте про вакцинацію від COVID-19 та бустерну дозу.

▪️Люди, які отримали щеплення від COVID-19, в рази легше перенесли цю недугу, уникнули госпіталізації.

▪️Війна з COVID-19 на Буковині ще триває, випадки хвороби реєструємо щодня. Нині у реанімаціях через коронавірус перебувають понад 5 людей, вони потребують кисневої підтримки.

▪️Подбайте про власну безпеку – вакцинуйтеся від дифтерії та праця. Це вбереже від небезпечних хвороб.

▪️Від початку війни Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб дослідив понад 4,5 тисячі проб питної води. У випадках, коли виявляли відхилення від норми, проводили оздоровчі заходи.

▪️Радіаційний фон не перевищує властиві для нашої області рівні. Це можна стверджувати на підставі 5 тисяч досліджень, що їх провели у контрольних точках.

peredplata