На Буковині різко збільшилася кількість хворих на Covid: лікарі вже говорять про наближення нової хвилі

У Чернівецькій області майже двічі зросла захворюваність на коронавірус.

Водночас збільшилася і кількість госпіталізацій, пише molbuk.ua.

У Чернівецькій міській поліклініці №1 констатують збільшення хворих на коронавірус.
Тут знову відкрили пункт забору мазків для ПЛР-тестів, який припинив роботу кілька місяців тому. Лікарі вже говорять про наближення нової хвилі Covid-19.

“Вчора із 36 мазків маємо 26 позитивних. Це лише за один день. Дуже мало хворих мають класичні симптоми. Люди скаржаться переважно на ломоту в тілі, незначне першіння у горлі, є кишковий синдром. Але є й повна картина симптомів із захворюванням верхніх дихальних шляхів. Загалом хвороба перебігає легше. З одного боку, добре, що коронавірус тепер так перебігає, бо легше для пацієнта, а з іншого – людина все ж таки передає вірус, не завжди знаючи, що вона Covid-позитивна. Нова хвиля розпочнеться у нас незабаром”, – вважає завідувачка терапевтичного відділення міської поліклініки №1 Елла Замфір.

Лікарка-інфекціоністка обласної лікарні Ольга Кобевко каже, що десять днів тому почала зростати кількість госпіталізацій.

“Симптоматика ідентична тій, яка була впродовж двох років пандемії. У людей підвищується температура, з’являється біль у горлі, нежить. Щоправда, ми спостерігали у хвилю “Омікрону” дещо легший перебіг. Та зараз маємо циркуляцію і “Дельти”, і “Омікрону”, – каже Ольга Кобевко.

Протягом останніх десяти днів на Буковині також різко збільшилася госпіталізація.

“Маємо зараз 8-15 хворих на день, а ще кілька тижнів тому в лікарню потрапляло один-двоє. Лікуються хворі з важким перебігом, зафіксовані й летальні випадки. Не буду прогнозувати, коли буде нова хвиля, але людям варто вакцинуватися. Зараз у стаціонарі лише двоє вакциновані”, – зазначила Ольга Кобевко.

peredplata