На Буковині закладені кошти на лікування діалізних хворих доводиться «доганяти»

Про це повідомила начальник управління лікувально-профілактичної роботи Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА Марія Поліщук.

Ліки за кошти державного бюджету до медичних закладів надходять хіба що для часткового забезпечення препаратами хворих на туберкульоз, онкологію, гемофілію та за програмою «репродуктивне здоров’я». На повне покриття потреб у забезпеченні лікування всіх хворих області, котрим це необхідно, видатків з бюджету не вистачає. На жаль, це стосується і «діаліз них» хворих, на яких потрібні значні видатки.

– Ми закуповуємо препарати, але постійно збільшується кількість пацієнтів з хронічними нирковими захворюваннями, тому закладені кошти ми «доганяємо», – каже Марія Поліщук. – Маємо також брак препаратів, необхідних для хворих з пересадженими нирками…

Ось і виходить, що попри хіба що так зване державне забезпечення, ті, кому це вкрай необхідно, змушені разом з родинами самотужки боротися за кожну мить свого життя. Влада в цей час не втомлюється звітувати про програми, концепції, розпорядження та «доганялки» закладених коштів через масове зростання в області кількості хворих.

peredplata