Об’єднання лікарень у Чернівцях: дитяча стоматологічна поліклініка переїде

 
У Чернівцях об’єднають три медичні заклади. Зокрема міську дитячу стоматологічну поліклініку мають приєднати до міської дитячої поліклініки, що на проспекті Незалежності.

Начальниця управління охорони здоров’я міськради Наталя Калмикова розповіла, що зміниться для пацієнтів, йдеться у публікації “МБ”.

“Програмою медичних гарантій анонсовано, що монопрофільні заклади не будуть фінансуватися. Дитяча стоматологічна поліклініка є вузькопрофільною і могла законтрактуватися лише на один пакет. Цих коштів не вистачало, щоб поліклініка повноцінно працювала і міська рада її дотувала. Тепер дитяча стоматологія буде у складі дитячої поліклініки, відповідно, буде більший бюджет”, – пояснює Наталя Калмикова.

В управлінні охорони здоров’я запевняють, що формували маршрути пацієнтів так, щоб можна було якісно отримував допомогу.

“Дитяча стоматологічна поліклініка переїде з вулиці Головної. Тож в одному медзакладі можна буде отримати усі ті послуги, які має дитяча поліклініка. Це буде зручно для батьків з дітьми”, – каже Наталя Калмикова.

Крім того, стоматологи будуть працювати у різних медичних закладах міста.

“Дитяча стоматологія є єдиною в області, ми її зберегли й намагаємося зробити більш доступною. У цьому закладі працювало 20 лікарів. Персонал ми не скорочували. Десять стоматологів будуть працювати у міській дитячій поліклініці на проспекті Незалежності, два лікарі надаватимуть послуги з дитячої стоматології у міській лікарні №4, що у Садгорі, ще два лікарі працюватимуть у міській поліклініці №3, що біля “Кварцу”, – пояснює Наталя Калмикова.

До квітня монопрофільні медичні заклади ще фінансуються НСЗУ. Але вже у травні стоматологічна поліклініка має почати працювати у складі дитячої поліклініки.

peredplata