У Чернівецькій обласній лікарні встановлюють кардіостимулятори за новою методикою

В ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» працює підрозділ інтервенційної кардіології та кардіохірургії, де надають висококваліфіковану медичну допомогу пацієнтам, які потребують встановлення штучних водіїв ритму.
 
 У Чернівецькій обласній лікарні забезпечують імплантацію:
– кардіостимуляторів (однокамерних та двокамерних);
– трикамерних CRT-систем;
– кардіовертерів-дефібриляторів.
 
Також у лікарні можна перевірити і налаштувати штучний водій ритму будь-якого виробника.
 
Лікарі медзакладу пройшли стажування та навчання в Європейських клініках, отримали належні сертифікати та володіють сучасними європейськими методиками.
 
Зокрема, при встановленні кардіостимулятора використовується сучасна техніка – імплантація електрода в пучок Гіса. Завдяки цьому, скорочення серця відбувається фізіологічно і хворий не відчуває дискомфорту після імплантації штучного водія ритму та почуває себе набагато краще, ніж при класичній методиці імплантації електрода.
 
За чотири місяці роботи у підрозділі інтервенційної кардіології та кардіохірургії ЧОКЛ вже імплантовано 40 штучних водіїв ритму та 2 кардіовертери. Часто оперативні втручання проводяться при складних випадках. Так, нещодавно у Чернівецькій обласній лікарні прооперували чернівчанина, який звернувся до медичного закладу з показниками пульсу 28 ударів за хвилину.
 
“Спершу я звертався до іншого медичного закладу з приводу встановлення кардіостимулятора. Там мені провели коронарографію й сказали, що кардіостимулятор встановлювати не будуть, бо я маю слабке серце. Рекомендували їхати на лікування до Києва чи до Львова. Зрозуміло, що в такому стані я нікуди не їхав. І якось дізнався, що потрібну мені допомогу також надають в обласній лікарні, що там відкрився новий напрям. Звернувся сюди, мене продіагностували й сказали, що операція можлива. Не без ризику, звісно, але мене успішно прооперували. Коли звертався в обласну лікарню пульс був не більше 28. Я й п’ятнадцяти кроків зробити не міг – задихався. А вже через тиждень після операції почав проходити, не зупиняючись, до 300 метрів і більше”, – розповідає прооперований чернівчанин пан Михайло.
Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata