У Чернівецькому обласному кардіоцентрі безкоштовно імплантують кардіостимулятори

У Чернівецькому обласному кардіоцентрі безкоштовно імплантують кардіостимулятори. Жодної черги на їх встановлення, як невідкладно, так і планово, немає.
 
Про це інформує Чернівецька обласна рада.
 
За державною програмою пристрої встановлюють повністю безоплатно.
 
 «Ще півтора року тому, коли траплялися перебої у централізованих поставках кардіостимуляторів, хворим доводилося чекати, для цього мали спеціальний реєстр. Або купувати прилад за власні кошти, а це десятки тисяч гривень. Однак із березня 2022 року, попри на повномасштабне вторгнення, жодних перебоїв із постачанням штучних водіїв ритму серця не маємо. У рамках державної програми отримуємо їх у достатній кількості від провідного світового виробника – фірми Medtronic. Причому не лише одно- й двокамерні, але й так звані комп’ютеризовані ШВРМ або ресинхронізаційні кардіостимулятори (CRT)», – коментує генеральна директорка Чернівецького обласного клінічного кардіологічного центру Ірина Маковійчук.
 
 Завдяки достатній наявності кардіостимуляторів їх у кардіоцентрі імплантують фактично щодня. Як зазначає інтервенційний кардіолог Володимир Леунов, часом за день їх встановлюють до півдесятка: як планові, коли, приміром, людині потрібно замінити старий кардіостимулятор, так і пацієнтам, яких доправила «швидка».
 
Із запитаннями можна звертатися до кол-центру закладу за тел.: 066-022-68-50 з 9:00 до 16:00 у робочі дні.

peredplata