У Чернівецькій обласній лікарні облаштують повноцінне відділення трансплантології

Про створення повноцінного відділення трансплантології в Чернівецькій обласній клінічній лікарні йшлося сьогодні під час зустрічі голови обласної ради Олексія Бойка та генерального директора комунальної установи Дмитра Домбровського. Для цього потрібні як фахівці, так і спеціально обладнані приміщення.
 
Про це інформує Чернівецька обласна рада.
 
За інформацією керівника медзакладу, у лікарні працюють чотири трансплантологи та два координатори трансплантації. При потребі, запрошують додатково спеціалістів із першого територіального медичного об’єднання міста Львова. Такий досвід уже відпрацьований при проведенні трьох операцій із пересадки нирки. Частину спеціального устаткування, потрібного для операцій цього напрямку, вже закуплено, решту планують придбати найближчим часом. Відтак постала потреба окремого приміщення. Для цього планують реконструювати та відремонтувати одну із будівель закладу. Створення повноцінного відділення трансплантології в обласній лікарні дасть змогу проводити операції з пересадки нирки, серця та кісткового мозку.
 
Голова обласної ради Олексій Бойко підтримав ініціативи керівника медустанови та запропонував конкретні шляхи їх реалізації. Він також зазначив, що для зручності та комфорту відвідувачів та пацієнтів потрібно упорядкувати територію закладу та облаштувати автостоянку.
 
 
 
 
 
 

peredplata