У Буковинському онкоцентрі відкрили сучасну лабораторію. Послуги безкоштовні для буковинців

Сучасну лабораторію відкрили у Буковинському клінічному онкологічному центрі. Там здійснюють гематологічні, біохімічні, імуноферментні та цитологічні дослідження. Розташували її у приміщенні колишньої їдальні площею майже 600 квадратних метрів, яке капітально відремонтували. Процес створення лабораторії та закупівля високотехнологічного обладнання тривали майже пів року. Усе це зроблено за кошти, які медзаклад заробив завдяки співпраці з Національною службою здоров’я України.

Із відкриттям нової лабораторії керівництво та колектив онкоцентру привітав голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. Посадовець подякував лікарям, які щодня виконують свою важливу місію з порятунку людей у непростих умовах війни.

«Це заклад, який має великий потенціал і упродовж останніх років демонструє розвиток, адже за цей час ми відкрили тут не одне відділення. Звичайно, хочеться, аби якомога менше людей зверталися по допомогу тутешніх фахівців, адже онкозахворювання – це важке випробування. Але якщо вже така потреба виникла, пацієнти мають отримувати якісні медичні послуги від висококваліфікованих лікарів, що працюють у достойних умовах та використовують сучасне обладнання, яке дає найточніші результати», – зазначив голова обласної ради.

Для успішного лікування онкологічних хвороб своєчасна діагностика є надзвичайно важливою, каже начальниця структурного підрозділу клініко-морфологічних досліджень онкоцентру Марина Попова.

«У нас і раніше працювала лабораторія, але ми постійно прагнемо покращувати якість послуг, саме тому вирішили перемістити її у нове приміщення та оснастили сучаснішим обладнанням. Онкоцентр закупив центрифуги, мікроскопи, контейнери та багато іншого устаткування для проведення найточніших досліджень аналізів», – розповів керівник онкоцентру Ігор Малишевський.

📌У закладі наголошують, що послуги лабораторії є безкоштовними для буковинців.

Джерело: Чернівецька обласна рада 

peredplata