Чернівецький обласний кардіологічний центр – один із лідерів в Україні з надання допомоги хворим на гострий інфаркт міокарда

Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр – один із лідерів в Україні з надання допомоги хворим на гострий інфаркт міокарда. Це відзначив директор Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України, член-кореспондент Національної академії медичних наук, кардіохірург зі світовим ім’ям Борис Тодуров. Він був гостем та спікером Всеукраїнського форуму кардіологів «Імплементація нових рекомендацій Асоціації кардіологів України з діагностики, лікування та профілактики серцевої недостатності», котрий проходив у Чернівцях.
 
«Згідно з порівняльними статистичними даними, у Чернівецькому обласному кардіоцентрі дуже якісно працює ангіографічна служба, тут проводиться багато коронарних стентувань та інших кардіовтручань. Ефективно також надається допомога пацієнтам із гострим коронарним синдромом та гострим інфарктом міокарда. З надання допомоги хворим на гострий інфаркт міокарда ваш кардіоцентр на сьогодні є одним із лідерів в Україні», – сказав Борис Тодуров.
 
Форум відбувався одночасно в онлайн та офлайн режимах задля залучення якомога більшої кількості фахівців. Лише першого дня у заході взяли участь більше 600 лікарів-кардіологів та лікарів загальної практики-сімейної медицини із різних регіонів України.
 
У числі іменитих гостей і спікерів заходу був також доктор медичних наук, професор, керівник відділу серцевої недостатності Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. академіка М.Д.Стражеска» Леонід Воронков. Своїми науково-практичними напрацюваннями, пов’язаними із різними аспектами серцевої недостатності, під час роботи Форуму поділилися і науковці-клініцисти Києва, Дніпра, Одеси, Івано-Франківська та Чернівців. Відбулися також науково-практичні сесії, семінари та круглі столи. Після тестувань учасники Форуму одержали сертифікати системи безперервного професійного розвитку лікарів.
 
 
 
 
 
 
 
 
Джерело: Чернівецька облрада

peredplata