У Чернівецькій лікарні пересадили нирку пацієнту з Донеччини

 У Чернівецькій обласній лікарні зробили другу пересадку нирки за місяць

 Орган взяли у пацієнта, у якого діагностували смерть мозку. Цікаво, що ще за життя він уже був донором кісткового мозку. Можливо, це й стало тим аргументом, завдяки якому родичі дали згоду на подібну процедуру. Забрали печінку, дві нирки. За попередньою інформацією, всі ці органи були пересаджені.

 «Реципієнт у Чернівцях, який отримав нирку, – це наш нефрологічний пацієнт, якому 37 років. Він мав важкі ускладнення з боку нирок. Хворів із дитинства. Цей чоловік – переселенець із Донецької області, перебував на діалізі ще з 2019 року, у Донецькій області стояв у черзі на трансплантацію нирки. Приймав препарати, які дали ускладнення на слух, тому наразі він носить слуховий апарат. Також мав проблеми з високим артеріальним тиском. Від початку повномасштабного вторгнення, із квітня 2022 року, він перебуває у нас на обліку», – повідомила начальниця нефрологічного підрозділу Чернівецької обласної клінічної лікарні, лікар-нефролог, трансплант-координатор Галина Шкіопу.

Нині пацієнт ще у реанімації. Почувається добре. Цікаво, що нирка після пересадки запрацювала менш ніж за добу.

 Трансплантації для Чернівецької обласної лікарні стають буденними, звичними процедурами. Загалом це вже п’ята подібна операція в закладі та друга за останній місяць.

Джерело: Чернівецька ОВА 

peredplata