У Сторожинецькій ЦРЛ пацієнтів безкоштовно лікують фіточаями власного виробництва

Лікування за допомогою фітотерапії запровадили тут ще в 1996 році. Лікарі відзначають, що саме в цей період спостерігався дефіцит лікарських препаратів. Як альтернативу нестачі окремих медикаментів в лікувальному закладі почали використовувати фітотерапію.

– У світі дедалі частіше звертаються до методів лікування, перевірених тисячоліттями. Саме в цьому переваги фітотерапії, – пояснює лікар-терапевт, фітотерапевт Сторожинецької центральної районної лікарні Анатолій Коржос. – Однак від медикаментозного лікування ми в жодному разі не відмовляємося. Наш принцип полягає в раціональному комбінуванні фітотерапії з лікарськими препаратами.

Лікувальні рослинні чаї пацієнтам лікарні призначають як доповнення до основного лікування. Кожний хворий отримує свій рецепт. Доки пацієнт перебуває на лікуванні в стаціонарі, йому в палату безкоштовно приносять виписаний лікарем вже готовий фіточай. Анатолій Іванович каже, що фіточаї хворим призначають й після завершення медикаментозного лікування, в якості підтримуючої терапії.

Як розповідає медсестра Сторожинецької ЦРЛ Марія Перчик, рослини для чаїв вони заготовляють власноруч. Трави сушать на горищі лікарні і готують для використання. Червонокнижні лікарські рослини для потреб лікарні медики вирощують самостійно, щоб не завдавати шкоди природі.

Про це повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА.

peredplata