У Чернівцях судитимуть жінку, яка намагалась придбати ліки за фіктивним діагнозом

38-річна жінка замовила в інтернеті фальшивий висновок спеціаліста та використовувала його під час отримання лікарських засобів. Наразі правоохоронці зібрали достатню доказову базу вини порушниці та скерували обвинувальний акт відносно неї до суду.

Під час досудового розслідування працівники Чернівецького райуправління поліції  з’ясували, що 38-річна уродженка Харкова, замовила підроблений консультативний висновок спеціаліста  зі своїми анкетними відомостями та бажаним діагнозом хвороби в мережі Інтернет у невідомої особи. За фальшивий документ жінка заплатила 1000 гривень.

В подальшому, порушниця використовуючи фіктивне заключення лікаря, намагалася отримати лікарські засоби.

Відповідно до даних медичної облікової документації, харків’янка за медичною допомогою до вказаної лікарні не зверталася.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури дізнавачі поліції склали відносно порушниці обвинувальний акт та скерували його до суду. Жінки інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 27 (Види співучасників) та частинами 1 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata