Щодня роблять аналіз 15-20 проб води: “Чернівціводоканал” закликає не розповсюджувати та не вірити фейкам про погану питну воду

Як повідомляє КП “Чернівціводоканал” в місті пліткують, що вода з водопровідної мережі інфікована-заражена-технічна-заборонена для пиття-і щось подібне… Такі “інформації” вже поширювались нещодавно у Івано-Франківську, Тернополі тощо. Дійшла черга і до нас.
Це АБСОЛЮТНА не правда. З початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року склад води в мережах КП “Чернівціводоканал” не змінювався, як не змінювалась і технологія очищення.
– Зупинити фейкові плітки, які розповсюджують несвідомі люди, ми не можемо, однак сподіваємось, що тверезо мислячі чернівчани будуть перевіряти інформацію, яка до них доходить. Повідомлення про ніби-то “погану питну воду” передана відповідним органам, вони відслідковують, хто в умовах війни залякує населення, – наголошують на підприємстві.
– КП “Чернівціводоканал” жорстко дотримується технології очистки води, вчасно чистяться фільтри і відслідковується повноцінне очищення води від механічних, хімічних та біологічних домішків.
Більше того: крім лабораторій водоканалу, які щодня роблять аналіз 15-20 проб води, зібраних в різних точках міста і водопровідної магістралі, щодня якість нашої води перевіряє Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб. В них немає жодних претензій до якості та складу води, яка тече у водопровідних трубах нашого міста. Більш незалежної оцінки годі й очікувати.
Ми несемо відповідальність за якість води і запевняємо чернівчан – її склад та якість відповідають усім вимогам ДержСанПіН. Склад води не змінювався навіть зараз, хоча у військовий час були введені не такі жорсткі нормативи.
Довіряйте професіоналам – користуйтесь очищеною безпечною водою з водопровідних мереж.
P.S. Ми постійно публікуємо звіти по складу нашої води. Ось тут https://vodokanal.cv.ua/yakist_vodi
Джерело: КП “Чернівціводоканал” 
 

peredplata