На Буковині зростає захворюваність на коронавірус та ГРВІ

 

Впродовж другого тижня від початку року в Чернівецькій області зареєстрували 4664 випадків ГРВІ, у тому числі 82 випадки COVID-19.

Серед захворілих – 2326 дітей, що становить половину від усіх випадків. Госпіталізували 116 осіб, у тому числі 19 хворих з COVID-19.

Захворюваність ГРВІ на території області перебуває на середньому рівні інтенсивності, епідемічний поріг перевищений на 6,9%. Порівняно з минулим тижнем захворюваність зросла на 4%.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб, передає molbuk.ua

Найбільше зросла захворюваність на ГРВІ у Вижницькому районіі: тут зареєстрували 611 випадків, що на 21% більше, ніж минулого тижня.

У Дністровському районі – 754 випадків. Це на 13% більше, ніж минулого тижня. У Чернівецькому районі спостерігають спад захворюваності: 3 299 випадків, що на 0,9% менше, ніж минулого тижня.

У Чернівецькій громаді зареєстрували 1808 випадків ГРВІ, що на 7,1% менше показника минулого тижня.

А от захворюваність на COVID-19 зростає. Зафіксували 82 випадки, що на 12 більше показника минулого тижня.

За результатами лабораторних досліджень матеріалу від хворих з ознаками ГРВІ виявили вірус грипу типу А (7) та віруси респіраторної групи інфекцій – РС-вірус (2), SARS-CoV-2 (23).

“Найбільш ефективним методом запобіганню захворювання на COVID-19 та грип є вакцинація. Щеплення проти COVID-19 є безоплатним, отримати його можна звернувшись до свого сімейного лікаря або пункту вакцинації.

Рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першої бустерної дози складається з 3 щеплень.

Перша бустерна доза вводиться через 5 місяців після первинної вакцинації. Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендовано щепитися додатковою бустерною дозою через півроку після попередньої.

Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідситуації”, – зазначають у центрі контролю

peredplata