Буковинські стоматологи за три дні пролікували понад 30 бійців на Харківщині

За три дні пролікували понад 30 бійців. Перша зміна лікарів, яка працювала у мобільній стоматологічній хірургії для військовослужбовців, повернулася з прифронтової зони. Команда побувала на Харківщині, де несуть службу воїни ТрО з Буковини. П’ятеро фахівців надавали різні види стоматологічних послуг. 

 

«Бійці дякували і казали, що сам Бог нас до них направив. Адже вони змушені були терпіти біль, не маючи змоги відвідати стоматкабінет. Це гарний досвід і справа, яку будемо продовжувати», – розповів керівник Асоціації імплантологів України Віорел Радукан. 

 

Нагадаємо, що проєкт «Мобільна стоматологічна хірургія для військовослужбовців» став результатом співпраці між цією організацією та Чернівецькою обласною радою. Це пасажирський автобус, розділений на дві зони – в одній розміщено два стоматологічних крісла, де можуть одночасно працювати двоє лікарів. Також тут є місце для зберігання й обробки інструментів та матеріалів. Інша зона автобуса призначена для відпочинку членів команди. 

 

До складу лікарських бригад, які надаватимуть послуги бійцям, увійшли фахівці з різних регіонів. Вони їздитимуть у прифронтові зони за графіком. Команда мобільної стоматологічної хірургії планує попрацювати щонайменше ще на п’яти ділянках фронту.

Джерело: Чернівецька обласна рада 

Фото: Maxym Kozmenko

peredplata