Буковинець потрапив до лікарні внаслідок необережного поводження з вибуховими пристроями

Учора, у середу, 13 березня, до поліції звернулися диспетчери лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівці про те, що до них потрапив буковинець із рваними ранами руки. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. 

Для встановлення обставин події одразу виїхала слідчо-оперативна група №4 відділення поліції (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції. Попередньо правоохоронці встановили, що 37-річний житель с. Чагор у результаті необережного поводження із вибухонебезпечним предметом отримав травми руки.

На місці інциденту правоохоронці вилучили корпус предмета, що вибухнув, зовні схожого на гранату, та передали його для проведення експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. 

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Поліцейські Буковини нагадують громадянам, що при виявленні вибухонебезпечних предметів, забороняється:

–    торкатися і пересувати його;

–    заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

–    користуватися поряд із ним засобами радіозв’язку, мобільними телефонами, адже вони можуть спровокувати вибух;

–    здійснювати на пристрій звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Якщо ви знайшли вибухонебезпечний предмет, негайно зателефонуйте за номерами: «101» та «102».

Також варто пам’ятати, що небезпечні предмети можуть бути замасковані і виглядати як побутові речі, залишені без нагляду. Правоохоронці закликають громадян бути уважними і обережними.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata