Допомога людям – вияв милосердя

Більшість людей через повсякденні турботи забувають про звичайне милосердя. Але все ще є люди, які не забувають про те, що нашої турботи потребують інші.

Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день волонтерів. Волонтери – люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують суспільству свій талант, не чекаючи на винагороду. Їх метою є допомога іншим.

В Україні існує багато благодійних фондів, громадських рухів та організацій, які завжди готові прийти на допомогу, коли це потрібно. Найбільш відомою організацією в нашій державі є Товариство червоного хреста, представлене в кожній із областей нашої держави.

Червоний Хрест в Україні виник 18 квітня 1918 року під час Першої світової війни за ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала благодійну медичну допомогу киянам. Метою діяльності товариства є допомога знедоленим, людям із обмеженими можливостями, дітям– сиротам, важкохворим людям, організація різноманітних харчових пунктів.

Організація постійно проводить різноманітні акції зі збору коштів, які використовує для допомоги нужденним. Молодь та студенти також беруть участь у волонтерській діяльності. Адже вони мають досить вільного часу та можливостей, щоб допомагати іншим.
«Я просто хочу допомогти людям, – розповідає студентка ЧТЕІ КНТУ Ірина. – Адже приємно відчувати, що ти можеш бути корисним і простими діями приносити радість іншим»

Всі ті, кому допомагає організація дуже вдячні за допомогу. Адже люди, яким допомагає товариство не мають змоги самим справитись зі своїми життєвими проблемами. І допомога волонтерів та працівників організації безцінна.

«Для нас найвищою похвалою є подяка людей та щасливі очі діток-сиріт, – розповідає працівниця міського товариства «Червоний хрест» Олена Циганівська. – Ми виконуємо свою роботу із задоволенням та від щирого серця. Я вважаю, що кожен заслуговує на милосердя з боку інших і намагаюсь робити для людей все. Що в моїх силаж»
Никоряк Юлія

peredplata