На Буковині на території “Брусниці” планують збудувати спальний корпус та їдальню

Відновлення роботи санаторію «Брусниця» – у фокусі уваги Чернівецької обласної ради. Олексій Бойко відвідав комунальне підприємство, де триває інвентаризація майна, земель та природоохоронної зони.
 
Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.
 
Голова обласної ради оглянув територію санаторію та зустрівся з керівником «Брусниці» Дмитром Олексюком. Вони обговорили можливість проектування та зведення нового спального корпусу та їдальні. Після завершення інвентаризації тут планують також привести до ладу парк і висадити нові дерева.
 
«Наразі ми вивчаємо різні шляхи й можливості відновлення роботи санаторію. Намагаємося залучити благодійні кошти й проводимо перемовини з інвесторами. Адже тут гарне місце для реабілітації, однак роботи ще дуже багато», – зазначив Олексій Бойко.
 
Крім того, він подякував голові Брусницької громади Василеві Шемчуку за те, що вболіває за долю комунального підприємства, підтримує його та за потреби залучає волонтерів.
 
Нагадаємо, що на 14-й сесії обласної ради депутати ухвалили регіональну програму для підтримки обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій Брусниця». Як розповів Дмитро Олексюк, завдяки їй санаторій почав погашення заборгованості. Серед передбачених заходів також ремонтні роботи, залучення фахівців для відновлення діяльності підприємства, дослідження рекреаційно-оздоровчого потенціалу ділянки Брусницького родовища підземних мінеральних вод та ін.
 
 
 
 

peredplata

Залишити відповідь