На Буковині 24 по 30 квітня проходитиме Всесвітній тиждень імунізації

Вакцинація є найпростішим та найбільш ефективним методом захисту від інфекційних хвороб – переконують медики.
На Буковині 24 по 30 квітня проходитиме Всесвітній тиждень імунізації. Його мета — нагадати про важливість використання вакцин для захисту людей від інфекційних хвороб. Які заходи заплановані на Буковині розповіли під час брифінгу в Чернівецькій ОВА директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Наталя Свестун та генеральна директорка ДУ “Чернівецький обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України” Наталя Гопко.
💬«Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від десяти небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу b. Дорослі мають щеплюватися проти дифтерії та правця кожні 10 років. Пропуск або відтермінування отримання будь-якої такої дози підвищує ризик зараження та серйозного перебігу захворювання. Наразі в області є необхідна кількість вакцин. Щеплення можна зробити звернувшись до сімейного лікаря. Також є така можливість під час виїзних «Днів здоров’я», які у населених пунктах області спільно проводять Центр контролю і профілактики хвороб та заклади охорони здоров’я», – каже директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Наталя Свестун.
💬 «Маємо розуміти, що повномасштабне вторгнення суттєво збільшило ризик важких інфекційних хвороб, які досі вважали забутими. Так, у січні від правцю, який профілактується відповідною вакциною, згідно з календарем профілактичних щеплень, у Чернівецькій області помер 45-річний чоловік і майже у цей же час від дифтерії загинула жінка на Київщині. Наразі маємо підйом захворюваності на кашлюк – захворювання, яке також можна попередити завдяки вакцинації. Тому закликаю мешканців області, зокрема батьків дітей, не нехтувати профілактичними щепленнями» – зазначає генеральна директорка ДУ “Чернівецький обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України” Наталя Гопко.

peredplata

Залишити відповідь