На Буковині працює мобільний Центр життєстійкості

Він розпочав роботу 15 квітня. Фахівці мобільного Центру життєстійкості фахівці щотижня проводять виїзні заходи у громадах області. 29 квітня, у понеділок, працювали у Великокучурівській громаді.
Проєкт реалізовують спільно Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації) та благодійна організація «Благодійний фонд «Рокада», також до проєкту долучається організація “Лікарі за права людини” (MEDU).
Мета цієї ініціативи – зниження загального рівня стресу і тривожності, формування навичок першої психологічної допомоги близьким, навчання стресостійкості та попередження психологічної травматизації внутрішньо переміщених осіб, цивільного населення, яке постраждало від війни.
До складу мобільного Центру життєстійкості входять юрист, психолог, соціальні працівники, сімейний лікар, психосоціальний працівник, а також фахівці Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА, Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, управлінь соціального захисту населення РДА.
Фахівці проєкту вже відвідали Боянську, Новоселицьку Ванчиковецьку, Мамалигівську громади. До кінця року мобільний Центр життєстійкості побуває у кожній громаді Чернівецької області.
 

peredplata

Залишити відповідь