У Чернівцях відкрили Центр підтримки ветеранів війни «Місце сили»

Підтримка ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їхніх родин на першому місці.
 
Сьогодні у Чернівцях відкрили Центр підтримки ветеранів «Місце сили». Його створили для допомоги у вирішенні проблем захисників, які повертаються з війни, та їх родин.
У закладі надаватимуть інформацію про різноманітні види послуг, які міська громада, місцеві соціальні служби і держава пропонують діючим військовослужбовцям чи ветеранам. Також до роботи центру планують залучати людей із ветеранського середовища, аби забезпечити надання сервісу за принципом «рівний-рівному». Наразі у центрі працюють три фахівці: психолог, соціальний фахівець та керівник. Відтак планують розширити штат.
 
Заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк взяв участь у відкритті закладу. Він зазначив, що забезпечення фізичної реабілітації, психологічної, юридичної підтримки та соціальної адаптації ветеранів сучасної війни та допомога їх сім’ям є одним із пріоритетних завдань для самоврядування. «Самовідданість і жертовність наших воїнів заслуговують на найвищу повагу і підтримку. Тому, об’єднуючи зусилля держави, суспільства та кожного з нас робимо все можливе, аби створити умови для достойного життя тих, хто захищає нашу свободу і незалежність», – наголосив Михайло Павлюк. На відкритті також були присутні родини загиблих військових, неурядовий сектор, депутати місцевих рад та волонтери.
 
Центр облаштувала Чернівецька міська рада за фінансової підтримки ПРОООН та Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».
 
Центр розташований за адресою м.Чернівці, вул. Пауля Целана,11
 
Джерело: Чернівецька обласна рада

peredplata