350 викликів на добу: у Чернівцях через спеку людям стає погано

Кількість викликів бригад швидкої медичної допомоги у спекотну погоду збільшилася на 20 відсотків – до 350 викликів на добу. Про це розповів директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв.

«Якщо у травні – червні нинішнього року ми реєстрували 270 викликів на добу, то зараз маємо 350 викликів на добу. Велика кількість саме «вуличних» викликів. Раніше їх було 40-55, зараз – 70-80. Зростання на 100 відсотків. Це не стосується травм і ДТП. Це виклики до людей, яким стало погано на вулиці. Найчастіше це люди похилого віку, які мають хронічні захворювання», – каже Володимир Єленєв. 

65 бригад екстреної медичної допомоги працюють у посиленому режимі, залучають до роботи додатковий персонал, щоби забезпечити якісне надання допомоги буковинцям.

 «Пікові години навантаження – це післяобідній час до 17 години. Закликаємо буковинців, за можливості, у спеку не виходити з дому. Якщо така необхідність є, обов’язково мати із собою воду, хустинку, а людям, які мають хронічні захворювання, зокрема серцево-судинні, необхідні препарати. У разі погіршення самочуття – викликати швидку», – зазначає Володимир Єленєв.

peredplata