У Чернівецькій області діє проєкт «Укрпошта. Аптека»: хто і як може отримати ліки з безкоштовною доставкою

В Україні діє проєкт «Укрпошта. Аптека». З його допомогою люди можуть замовити ліки телефоном, а компанія доставить їх безкоштовно через свою мережу поштових відділень – стаціонарних та пересувних. Доступна така послуга і у Чернівецькій області. Про це розповів директор з розвитку мережі Чернівецького регіону «Укрпошта» Ігор Ярош.
Проєкт реалізовано Укрпоштою за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України для того, щоб покращити доступ українців до ліків:
● доступ до аптек для людей у населених пунктах, де вони відсутні або сильно постраждали через повномасштабне вторгнення й не можуть здійснювати відпуск ліків
● доступ до певного асортименту ліків, зокрема тих, які не завжди можна знайти у найближчій аптеці
● доступність ліків, адже найближчі аптеки можуть не пропонувати оптимальні ціни або не брати участь у програмі “Доступні ліки”
 
✔️Перевагами проєкту є:
1. Можливість отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою за програмою «Доступні ліки», якщо є електронний рецепт від лікаря
2. Великий асортимент і оптимальні ціни
3. Безкоштовна й зручна доставка замовлень у будь-який населений пункт України, зокрема й на прифронтові території, через розгалужену мережу відділень компанії
💉Наразі до замовлення доступно майже 12 тисяч найменувань лікарських засобів та медичних виробів:
● безрецептурні
● рецептурні лікарські засоби та медикаменти, зокрема ті, що відпускаються за програмою «Доступні ліки», крім інсулінів, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, на які необхідно мати відповідну ліцензію, а також сильнодіючих, отруйних, радіоактивних лікарських засобів та медичних імунобіологічних препаратів, перелік яких визначається МОЗ.
☑️Безкоштовні ліки можна отримати згідно затвердженого Міністерством охорони здоров’я України Переліку лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, за наявності електронного рецепта від лікаря. Держава повністю або частково компенсує вартість лікарських засобів за програмою «Доступні ліки». Своєю чергою, Укрпошта забезпечує безкоштовну доставку.
 
Якщо людина бажає додати до замовлення рецептурні або безрецептурні лікарські засоби чи медичні вироби, які не входять до переліку програми «Доступні ліки», то сплачує тільки їх вартість. А доставка все одно буде безкоштовною.
 
Як замовити ліки?
Крок 1
Зателефонуйте до контакт-центру за номером 0 800 300 545 та слідуйте підказкам у голосовому меню для зв’язку з фахівцем, повідомте назви ліків, які ви хочете замовити.
Для замовлення рецептурних препаратів або препаратів за програмою «Доступні ліки», треба назвати 16 цифр електронного рецепта та додатково 4 цифри коду його погашення. Оберіть препарат із запропонованого оператором переліку.
Крок 2
Сформоване замовлення буде надіслано вам до найближчого відділення за послугою «Укрпошта Експрес».
Доставка безоплатна.
Крок 3
Щойно посилка буде готова до видачі, прийде смс-повідомлення.
📌Посилку можна оглянути під час отримання, щоб перевірити, чи правильно укомплектовано замовлення.
📌Терміни доставки – до 3 днів між обласними центрами (без урахування дня відправлення).
📌Термін зберігання у відділенні – 7 календарних днів.
 

peredplata