У Чернівецькому кардіоцентрі для пацієнтів стаціонару готують спеціальні дієтичні страви

Смачна та корисна їжа, що допомагає лікувати серцеві недуги. У Чернівецькому обласному кардіологічному центрі готують для пацієнтів стаціонару спеціальні дієтичні страви, котрі сприяють одужанню.
 
 «Дієтолог слідкує, щоб меню відповідало вимогам храчування кардіохворих. Тобто з обмеженим додаванням солі, без жирного, смаженого тощо, – пояснює головна медична сестра кардіоцентру Валентина Шова. – Хоча щодня у раціоні пацієнтів є м’ясо або риба, вони пісні і готуються на парі, варяться чи запікаються. Хворим пропонують молочні та інші каші, зокрема гречану, різноманітні страви зі свіжих і приготованих овочів та фруктів тощо».
 
У закладі проходять лікування та реабілітацію військовослужбовці почасти з дуже далеких від Буковини регіонів, тож їхнє меню є більш посиленим, щоб захисники могли швидше відновити своє здоров’я.
 
 Для безперебійного забезпечення якісними свіжими продуктами, заклад налагодив співпрацю з низкою перевірених постачальників, а для більш ефективної роботи харчоблоку за власні кошти придбав додаткове сучасне кухонне обладнання.
 
Також досвідчені кухарі кардіоцентру декілька разів на тиждень тішать хворих смачною й апетитною випічкою.
 
 

peredplata

Залишити відповідь