У Чернівцях безкоштовно протезують військових та цивільних

 Протезно-ортопедичне підприємство “Ортотоп” в Україні працює з 2005 року. Вже чотири роки працює його філія у Чернівцях філія Львівського підприємства.

Воно має ліцензію від Міністерства соціальної політики на забезпечення протезно-ортопедичними виробами, тому безкоштовно забезпечує протезуванням нижніх кінцівок військових та цивільних. 

У Чернівцях безпосередньо виготовляється куксоприймач для протезу, комплектація приходить з-за кордону і протезист встановлює відповідний механізм на куксоприймач, який виготовив і привозить до пацієнта готовий протез.

Військові можуть отримати спортивні протези та електронні колінні механізми для нижніх кінцівок. На безкоштовне протезування мають право не лише військові, а також цивільні люди, які втратили кінцівку через хворобу чи за інших причин. 

“На сьогодні протезування – один із необхідних напрямів розвитку реабілітаційної справи. У закладах охорони здоров’я області надають послуги з реабілітації, тому працюємо над пошуком партнерів у питаннях протезування, соціальної реабілітації. Ми зацікавлені, щоби наші захисники, які втратили здоров’я обороняючи країну, могли відновитися і будувати своє життя у новому статусі”, – зазначила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк під час відвідування протезно-ортопедичного підприємства.

У майбутньому тут планують виробництво і протезів верхніх кінцівок. Для цього вже навчають відповідних спеціалістів. Більше інформації можна дізнатися на сайті компанії https://ortotop.com.ua/

peredplata

Залишити відповідь