У Чернівецькій школі отруїлося 32 дітей

У Чернівецькій школі отруїлося 32 дітей У Чернівецькій школі №42 отруїлося 32 дітей. Сталося це 22 травня. Найімовірніше, джерелом інфекції стали свіжі овочі – в меню школярів входили капуста, огірки, помідори. Як повідомляють спеціалісти СЕС, в салаті з сирих овочів виявили ротовірусну інфекцію.

За словами начальника управління освіти міської ради Георгія Олійника, в навчально-виховному комплексі «Любисток» працює харчоблок, який обслуговує як школярів, так і дітей дошкільного віку.

Вже 23 травня до кишкового інфекційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні Чернівців було госпіталізовано 6 дітей. З вираженими ознаками захворювання виявлено 14 дітей. Вони скаржилися на підвищення температури тіла та нудоту, блювоту, понос. А вже станом на 25 травня кількість хворих зросла до 32-х. З них двоє перебувають на стаціонарному лікуванні.

«Захворіли 29 дітей 1-4-х класів, і троє дітей з шостого та дев’ятого класу, – зазначила начальник чернівецького міського управління ГУ Держсанепідемслужби в Чернівецькій області, головний санітарний лікар Клімчук Наталія. – Дошкільнята не отруїлися, оскільки овочі, які входять у їх раціон, підлягають термічній обробці».

На сьогодні діяльність харчоблоку призупинена.

peredplata