На Буковині влітку оздоровлять понад 4 тисячі дітей

З метою забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2014 року виконавчий комітет Чернівецької міської ради сьогодні, 27 травня, затвердив заходи щодо літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Також затверджено кошторис за рахунок фінансування міського бюджету в сумі 1567200 гривень. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Загалом планується оздоровити понад 4 200 дітей. Насамперед буде забезпечено оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-інвалідів; дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи; хворих дітей, які перебувають на диспансерному обліку; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій); бездоглядних та безпритульних дітей; дітей, що постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф.

Буде організовано роботу пришкільних таборів денного перебування у загальноосвітніх закладах міста, а також міського пересувного туристичного табору \”Стежинка\” при Центрі дитячої та юнацької творчості. У позашкільних навчальних працюватимуть гуртки, творчі об\’єднання та клуби за інтересами. Також для дітей організують дітей туристичні та екскурсійні подорожі-поїздки для ознайомлення з визначними пам\’ятками вітчизняної історії, відвідування музеїв, інших закладів культури та мистецтва.

Частина дітей відпочиватиме у заміських стаціонарних дитячих таборах області.

peredplata