Незалежний громадський аудит засвідчив ефективність українського препарату проти гепатиту

Всеукраїнською радою захисту прав та безпеки пацієнтів за згодою ТОВ “Валартін Фарма” було проведено відкритий незалежний громадський аудит єдиного вітчизняного препарату проти гепатиту С — “Альфапег”. Про це повідомили у прес-службі компанії.

“До проведення зазначеного аудиту Всеукраїнською радою захисту прав та безпеки пацієнтів було залучено кращих фахівців медицини з лікування iнфекцiйних захворювань, експертів з клiнiчних випробувань, медичного права, фармацевтичної стандартизації, медичної етики. Загалом, серед експертів було 5 професорів.

За згодою ТОВ “Валартін Фарма”, зазначеній групі експертів для проведення громадського аудиту було надано доступ до повного досьє препарату, реєстраційних даних та документів щодо результатів проведення клінічних досліджень “Альфапегу”.

Згідно із результатами проведеного незалежного громадського аудиту, експерти дійшли висновку, що препарат “Альфапег” має усі належні та передбачені українським законодавством клінічні дослідження, був зареєстрований згідно із вимогами Законів України, має успішну практику застосування та доведенi безпеку і ефективність лікування вірусних гепатитів.

Окрім того, український препарат “Альфапег” є значно дешевшим, а тому доступнішим для українських хворих за іноземні аналоги.

Нагадаємо, що Державний експертний центр МОЗ офіційно засвідчив ефективність та безпечність препарату “Альфапег”. Зокрема, ДЕЦ надав документи про те, що не отримував інформацію про жоден випадок побічних реакцій або відсутності ефективності при застосуванні “Альфапегу” в медичній практиці\”,- йдеться у повідомленні прес-служби.

Джерело: УНН

peredplata