Буковинські медики взяли участь у ХІV зимових медичних змаганнях в Польщі

В кінці січня – на початку лютого 2019 року в в Бєльському повіті Республіки Польща відбулися ХІV зимові медичні змагання. Команда КНП “Кіцманська центральна районна лікарня” взяла участь у міжнародних змаганнях і гідно представила Буковину.

Кіцманські медики беруть участь в цих змаганнях ще з 2011 року. В конкуренції з іноземними колегами, котрі є представниками провідних країн Європи, буковинці переймають передовий досвід роботи в надзвичайних умовах та вдосконалюють свої вміння й підвищують професіоналізм. Щороку команда медиків частково змінює склад, аби опанувати європейську тактику надання екстреної медичної допомоги могло якомога більше працівників лікарні.

В цілому змагання передбачали щонайменше 8 завдань, які полягали в наданні медичної допомоги потерпілим після ножових поранень, сортуванні великої кількості постраждалих у ДТП, гасінні полум’я та наданні медичної допомоги працівнику служби надзвичайних ситуацій, який підчас гасіння пожежі втратив свідомість, завданні для водія піднятись у важкодоступну гірську місцевість тощо. Ускладнили етапи змагань тим, що переважна їх більшість відбувалась у нічний час, повідомляє Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

 

Джерело: https://www.0372.ua

peredplata