Увага! У Сучаві вірусний менінгіт!!!

Увага! У Сучаві вірусний менінгіт!!!Облсес проводить санітарно-протиепідемічні заходи з профілактики ентеровірусних інфекцій
Як інформує головний санітарний лікар області Наталія Гопко, Генеральний консул України в м. Сучаві (Румунія) повідомив, що в повіті Сучава ускладнюється епідемічна ситуація із захворюваністю на вірусний менінгіт, збудником якого є ентеровірус Коксакі В2.

Всього з кінця травня 2012 року в повіті сусідньої держави зареєстровано 138 хворих на вірусний менінгіт, виписано після одужання 72 особи, залишаються на лікуванні 66 осіб.
Враховуючи те, що Сучавський повіт знаходиться на кордоні з Україною і відвідується багатьма жителями Чернівецької області, з метою попередження випадків поширення інфекції на території регіону санітарно-епідеміологічна служба Чернівецької області здійснює контроль за обов’язковим вірусологічним обстеженням хворих на серозний менінгіт, гострий енцефаліт, полірадікулонейропатію, неврит лицьового нерву. Крім того, обласна санітарно-епідеміологічна служба забезпечила контроль за проведенням щоденного медичного нагляду за дітьми в дитячих організованих колективах, з метою своєчасного виявлення хворих на ентеровірусні інфекції здійснює моніторинг циркуляції ентеровірусів в об’єктах довкілля, а також посилила санітарно-освітню роботу серед населення щодо профілактики ентеровірусних інфекцій.

peredplata