Погода на 16 січня: синоптик розповіла, коли нарешті похолоднішає

Почнемо з прогнозу погоди від народного синоптика Наталки Діденко. Вона майже щодня повідомляє своїм підписникам новини про синоптичну ситуацію в Україні. Якщо ви хотіли всього і відразу, то природа так не може, і буває таке тільки в казках чи в фільмах. Так що снігу не варто очікувати точно, а радіти можна буде тільки легкому похолоданню. А воно прийде в нашу країну не просто скоро, а ідеально, як потрібно, на свято – на Водохреща. Адже саме в цей день всі ми так чекаємо сильних холодів. Навіть є фраза «водохресні морози».

 
 

Погода в Україні, фото: Meteopost.com

Погода в Україні, фото: Meteopost.com
 

Але в цьому році сильними морозами їх назвати важко. Поки народний синоптик не говорить точно, чи будуть снігові замети і більш сильні морози, так як потрібно ще більше поспостерігати до циркуляцією атмосферних процесів. У четвер В Україні погода буде сухою, так як антициклон, а повітря прогріється від +1 до +5 градусів. Трохи тепліше на заході – від +4 до +9 градусів. А столицю чекає суха погода, хоча хмарність може стати сильнішими. Тому в Києві трохи понизиться температура, максимум буде до +2 градусів.

 

І все ж таки весняний настрій дозволить не тільки більш енергійно займатися справами, але і сприятиме використанню красивих легких пальто, спідниць, вигулу тварин довше, та й самі люди зможуть більше перебувати на вулиці.

Укргідрометцентр теж по всіх областях прогнозує суху погоду і мінливу хмарність. А ще несильний південно-західний вітер від 5 до 10 м/с.

 

Meteopost надав більш детальну температурну картину. Вночі в Україні найхолодніше буде у Закарпатській області та в Луганській – до -4 градусів. Дуже високі значення у Київській, Черкаській, Волинській та Львівській областях, а також в Одесі та Запоріжжі – до +2 градусів. В інших частинах середня температура від -2 до +2 градусів.  

 

Погода в Україні, фото: Meteopost.com

Погода в Україні, фото: Meteopost.com
 

Вдень холодне повітря буде обходити Україну з східної частини, зайде в Луганську область, Харківську і частину Донецької. А ще протягне свій хвіст через Чернігівську область до Івано-Франківської –температура від 0 до +3 градусів. В більшості центральних  і західних областей – до +5 градусів. В Одеській області до +9 градусів. А ось на кордоні холоду і спеки буде невелика перехідна ділянка з температурою +4 градуси.

 
 

 

 

peredplata