На Буковині почалася епідемія грипу.

Епідемічний поріг в області перевищено на 32,7%

У Чернівецькій області оголосили про епідемію грипу з 31 січня. Про це повідомили в Чернівецькому обласної лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України.

Повідомляється, що в Чернівецькій області за п’ятий тиждень 2020 року показник захворюваності перевищує епідемічний поріг на 32,7%. У порівнянні з минулим тижнем показник збільшився на 39,2%.

“За даними рутинного епіднагляду за п’ятий тиждень 2020 року в Чернівецькій області зареєстровано 5891 випадок ГРВІ, з яких 4118 серед дітей. Госпіталізовано 124 особи, з них 105 дітей”, – повідомили в лабораторному центрі.

Найвищий показник захворюваності зафіксований в Сокирянському районі, де рівень захворюваності є дуже високим, епідемічний поріг перевищено на 86%.

У Чернівцях зареєстровано 2153 випадки ГРВІ, з яких тисячу триста дев’яносто вісім дітей. Госпіталізовано 19 осіб, всі діти. Захворюваність нижче епідпорогу на 51,5%.

“В області проводяться організаційні, профілактичні та протиепідемічні заходи відповідно до Комплексного плану з готовності в межепідеміческій період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення на території Чернівецької області в епідемічний сезон 2019-2020 років”, – відзначили в лабораторному центрі.

Всього з початку епідемсезона в області зареєстровано 68 452 випадки ГРВІ, з яких 46563 у дітей. Госпіталізовано 1355 людини, з них 1103 дітей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що епідемія грипу була оголошена в Дніпропетровській області. Кількість хворих в регіоні за тиждень виросло в півтора рази.

Також РБК-Україна писало, що Україна перейшла епідпоріг захворюваності на грип. За словами лікаря-епідеміолога Центру громадського здоров’я України Оксани Кошалки, епідпоріг захворюваності на грип перевищено на 1,4%.

peredplata