Кількість інфікованих коронавірусом перевищила 70 тисяч

Люди у захисних костюмах біля лайнера Diamond Princess в порту Йокогама, 10 лютого 2020 року

Кількість людей, які захворіли на коронавірус в Китаї, перевищила 70 тисяч, повідомила Національна комісія охорони здоров’я країни. За її даними, кількість підтверджених випадків захворювання складає на сьогодні 70 548, померли 1770 людей.

Повідомляється, що 2048 нових випадків були зафіксовані за останню добу, це на 39 випадків більше у порівнянні з показником попереднього дня. Також повідомляється про 105 нових смертей.

Тим часом, японська влада оголосила про ще 70 інфікованих на борту корабля Diamond Princess, що стоїть на карантині біля берегів країни, загальна кількість випадків зараження на лайнері зросла до 355.

За повідомленням Посольства США в Токіо, 16 лютого два чартерні рейси забрали американців з корабля у Японії і вилетіли в США. Повідомляється про перевезення близько 340 американців з лайнера, які після прибуття на батьківщину перебуватимуть на карантині 14 днів. Ті, у кого виявили коронавірус, залишаються в Японії.

 

Понад 500 випадків зараження коронавірусом нині зафіксовані, крім Китаю, у майже 30 країнах світу. Четверо людей померли у Франції, Гонконгу, Філіппінах та Японії.

 

https://www.radiosvoboda.org/a/news-koronavirus-layner-evakuatsiya/30437988.html

peredplata