У США створили вакцину від китайського коронавируса і готові дати її іншим країнам безкоштовно.

Техаська генно-інженерна компанія стверджує, що створила вакцину від нового коронавируса, передає Fox Business.

Фото: Depositphotos

Генеральний директор Greffex Inc. Джон Прайс повідомив Houston Business Journal, що його компанія на цьому тижні завершила створення вакцини. Тепер вона перейде до випробувань на тваринах, відповідно до вимог уряду США.

«Складність у створенні вакцини полягає в наступному: чи зможете ви створити достатню кількість доз вакцини, щоб вистачило на всіх? Чи можете ви протестувати цю вакцину швидко і ефективно? І чи зможете потім передати її пацієнтам? У цьому всьому, у нас є перевага над іншими компаніями ». – розповів Джон Прайс, KHOU.

Якщо уряд вакцину схвалить, Greffex буде безкоштовно поширювати її в інших країнах, додав Прайс.

 

За його словами, для створення вакцини не використовували живі або мертві зразки вірусу, який з’явився в китайському місті Ухань. Такий метод використовують для створення імунітету до вірусу, наприклад вакцини проти грипу. Замість цього Greffex використовує векторні вакцини на основі аденовірусів, а це означає, що вони є генно-інженерними.

Вакцина була розроблена в результаті контракту на $ 18,9 млн, який Національний інститут алергії та інфекційних захворювань уклав з Greffex у вересні 2019 роки для боротьби з інфекційними захворюваннями.

На сьогоднішній день 26 країн за межами Китаю повідомили у Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) про більш ніж 1000 випадків зараження коронавірусів. Китай повідомив ВООЗ, про понад 2100 випадків смерті та 74 675 випадки зараження.

Також виявилося, що коронавірус COVID-19 може поширюватися безсимптомно. У Китаї виявлено перший випадок подібного зараження, повідомляє «Голос Америки».

 

20-річна китаянка з міста Ухань, який став епіцентром спалаху коронавируса COVID-19, вирушила в інше місто майже за 700 кілометрів на північ, де заразила п’ять своїх родичів. У всіх п’яти чоловік розвинулася пневмонія, викликана COVID-19, але, за станом на 11 лютого, у самої жінки не було виявлено симптомів хвороби.

У дослідженні, опублікованому в журналі Journal of the American Medical Association, вказується, що можливість безсимптомного зараження коронавірусів може ускладнити боротьбу з його поширенням.

peredplata