.Короновірусний штаб на Буковині живе і діє

 

На Буковині працює оперативний штаб із реагування на ускладнення епідеміологічної ситуації. Його фахівці, зокрема, слідкують за поширенням у світі коронавірусної інфекції COVID-19, а також розробляють конкретні заходи, аби мешканці області могли почуватися захищеними. 

Наразі головам районних державних адміністрацій та Чернівецькому міському голові доручено передбачити фінансування видатків на придбання дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту, визначити місця для обсервації, ізолятори.

Алгоритми дій лікарів, епідеміологів та порядок лабораторного обстеження при виявленні особи, у якої запідозрили коронавірус, Міністерство охорони здоров’я України розіслало у всі лікувально-профілактичні заклади області.

 

Наразі на Буковині вже зроблено:

Визначено госпітальні бази для надання Медичної допомоги пацієнтам, які відповідають визначенню випадку 2019-nСоV. Це інфекційні відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні та Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні.

Для госпітальних баз та Центру екстреної медичної допомоги виділено 380 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту та медикаментів для надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою на хворобу, спричинену корона вірусом.

Також 300 тисяч гривень виділено обласній клінічній лікарні для ремонту апаратів штучної вентиляції легенів.

 

Епідеміологічне розслідування будуть проводитися силами фахівців Лабораторного центру (19 осіб) та спеціалістів центральних районних лікарень.

 

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

На сайті МОЗ оприлюднено  тимчасові рекомендації для підприємств та роботодавців щодо реагування на COVID-19:

Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.

Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому.

Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.

Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

peredplata