Українська Вухань. Чернівці стали епіцентром коронавіруса в країні

У Чернівцях офіційно зафіксували 10 випадків коронавіруса до вечора 17 березня
Станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено вже 14 випадків COVID-19, з них 2 смертельних. Найбільше заражених виявили в Чернівецькій області. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19. У Чернівецькій області – 10, Житомирській – 1, Київській області – 1, Київ – 2.

Київ і Київська область
У Києві та області на вечір 17 березня три випадки. Про перших два випадки в столиці повідомили 16 березня, незабаром після того, як Володимир Зеленський анонсував закриття метро і транспортну блокаду між областями.

Відомо, що це була жінка, яка повернулася з курорту у Франції і студент, який приїжджав в гості до хворої 71-річної жінки з Радомишля Житомирської області.

17 березня в Київській області позитивний діагноз поставили 44-річному чоловікові, який був закордоном.

Житомирська область
Там поки один випадок, але летальний. 1 березня в Україну з Польщі повернулася 71-річна жінка. По дорозі вона заїжджала до Львова. Їй стало погано 3 березня, а 12 березня її госпіталізували у важкому стані. Вентилювання легенів не допомогло і вона померла.

Чернівецька область
Найбільше випадків у Чернівецькій області – шість. Перший діагноз поставили 2 березня – 49-річному чоловікові, який повернувся з Італії – літаком дістався до Румунії, а звідти на своїй машині повернувся до Чернівців. Незабаром після прибуття в Україну він відчув симптоми, схожі з ГРВІ та 29 лютого звернувся до лікаря. Пізніше тести підтвердили у нього коронавірус. Хворий був поміщений в лікарню. Він уже одужав.

12 березня підтвердили ще один випадок. Зараженим виявився 64-річний чоловік, чия дружина нещодавно повернулася з Італії.

16 березня коронавірус знайшли у двох жінок.

17 березня ще шість випадків – 33-річна жінка (летальний), особи у віці 31, 10, 18 років і двоє дітей – рік і десять місяців і шість місяців. Всі вони є контактними особами раніше підтвердженого випадку.

У Чернівцях вже скасували безкоштовний проїзд, щоб пенсіонери сиділи вдома на карантині.

А Володимир Зеленський 16 березня закликав ввести надзвичайний стан в області.

 

peredplata