Буковина: [19.03.2020] підтверджено ще 5 випадків зараження коронавірусом

У Чернівецькій області 19 березня офіційно підтверджено ще 5 випадків зараження коронавірусом. Пацієнти ізольовані, їхній стан стабільний.

Таким чином, на Буковині наразі є 15 зафіксованих випадків COVID-19.

Разом із тим, у 16 осіб 19 березня коронавірус не підтвердився.

Як розповів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук, серед інфікованих – не лише люди, які повернулися з-за кордону, а й так звані контактні особи, тобто ті, хто спілкувався із зараженими вдома. Тому він знову наголосив на важливості самоізоляції.

– Дуже і дуже прошу – проявіть людську і соціальну свідомість та відповідальність, – закликав голова ОДА.

Пацієнти ізольовані, їхній стан стабільний. Одна особа із захворілих має історію подорожі в іншу країну, 4 особи — контактували із хворими тут. З яких населених пунктів хворі, не повідомляється.

Перед цим, станом на 20 годину  19 березня  МОЗ повідомляє, що в Україні підтверджено 21 випадок COVID-19.

Станом на 20:00 19 березня за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано всього 17 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1), Івано-Франківська (1) області та м. Київ (2).
За результатами досліджень регіональних лабораторій виявлено:
Дніпропетровська – 2;
Житомирська – 1;
Також один випадок підтверджено у м. Київ.

В Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом COVID-19. Пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

peredplata