Іспанія плаче від коронавірусу

В Мадриді, де найбільша кількість хворих на коронавірус, лікарні не справляються з напливом людей. Люди лежать просто на підлозі, чекаючи на допомогу.

Про це пише українка Катя Доманська (Katia Domans’ka), яка живе у Мадриді (Іспанія) – повідомляє “Діло”.

“В лікарні нашого містечка з четверга не приймали машини невідкладної допомоги і мусили направляти їх в інші госпіталі”, – додає українка.

За її словами, через цей колапс виставковий центр в Мадриді за 18 годин облаштували під лікарню (яка зараз є найбільшою в Європі), розраховану на 5500 людей, разом з боксами під інтенсивну терапію. “Туди вже в суботу сусідні госпіталі почали направляти хворих з легким перебігом хвороби.
Ще 8 готелів приймають хворих в своїх номерах (так як вийшов наказ готелям закритися)”, – зазначає Катя Доманська.

Фото: Катя Доманська

“Ще вчора озвучили, що 12% від хворих – це медперсонал, який заразився в лікарні і які тепер теж на карантині. Тому держава змушена викликати лікарів пенсіонерів на допомогу, так як просто не вистачає рук”, – додала вона.

Фото: Катя Доманська

Фабрика, яка виготовляла взуття, тепер буде виготовляти маски.

А тим часом, вчора президент оголосив, що будуть голосувати за продовження надзвичайного стану до 11 квітня, так як “найгірше ще попереду”. “Так що запасаємося терпінням і залишаємося вдома”, – резюмує українка.

Фото: Катя Доманська

peredplata