Україна отримає унікальні ліки від коронавірусу.

Японія збільшує кількість клінічних досліджень одного зі своїх препаратів шляхом надання його іншим країнам

Україна отримає унікальні ліки від коронавірусу
 
 

Японія безкоштовно передає Україні лікарський препарат «Авіган», який довів свою ефективність проти грипу нового типу, і може бути ефективним препаратом у лікуванні коронавіруса COVID-19.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише Укрінформ з посиланням на газету Йоміурі.

Міністерство закордонних справ Японії напередодні опублікувало рішення про надання препарату 20 країнам, зокрема Україні, через ООН.

В коментарі українському виданню посол Японії в Україні Такаші Кураи повідомив, що «Авиган» – визнаний препарат для лікування грипу нового типу. Ефективність його використання для лікування коронавирусной інфекції COVID-19 досліджують.

«Багато країн висловлюють до нього свій інтерес, оскільки є повідомлення про зменшення вірусного навантаження в результаті використання препарату і поліпшення симптомів у хворих», – сказав посол.

Він також додав, що Японія вирішила збільшити кількість клінічних досліджень «Авигана» шляхом надання його на безоплатній основі іншим країнам.

Як повідомлялося раніше, за даними на 9 ранку 8 квітня, в Україні 1 668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальних, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

Коронавірусом COVID-19 з початку пандемії по всьому світу вже захворіли 1 мільйон 430 тисяч 453 людини. Одужали тільки 301 385 пацієнтів. Померли 82 тисячі 133 людини.

peredplata