На Буковині COVID-19 виявили у понад 50 медпрацівників: найбільше – у Хотинській ЦРЛ

У Чернівецькій області станом на 8 квітня лабораторно підтвердили 51 випадок інфікування COVID-19 серед працівників медичних закладів.

Про це кореспондентці molbuk.ua повідомила директорка департаменту комунікацій ОДА Вікторія Гатрич.

 

За даними обласного лабораторного центру, у 40 медпрацівників хвороба проходить безсимптомно, вони ізольовані та отримують амбулаторне лікування. В одинадцяти є відповідна симптоматика.

Крім того, епідеміологи встановили, що шестеро медичних працівників заразились під час виконання професійних обов’язків.

Найсерйозніша ситуація – у Хотинській центральній райлікарні. Як повідомив кореспондентці molbuk.ua головний лікар Юрій Пасічник, станом на ранок 8 квітня коронавірус виявили у 18 працівників лікарні, ще низку контактних осіб перевіряють. Серед захворілих троє лікарів, дві медсестри, решта – санітарки.

“У всіх легкий перебіг хвороби, всі ізольовані вдома. Більшості – до 50 років, є працівники до 60 років. Проводиться комісія щодо того, де вони інфікувались, але я думаю, що більшість інфікувалась у побуті або контактуючи з іншими людьми у місті. Засобів захисту в нас достатньо, медперсонал у відділеннях працює в них”, – каже Юрій Пасічник.

Головлікар каже, що при такому режимі роботи засобів захисту вистачить на півтора тижні. Частину необхідних засобів закуповують за кошти лікарні, частину – від держави, але більшість допомоги передають благодійники.

“Зараз вже паніки серед працівників немає, налаштовані оптимістично, стараємось впоратися з ситуацією. Поки що ніхто не звільнився, намагаємось перекривати нестачу персоналу працівниками з інших відділень. Надіємось, що кількість хворих не буде надто зростати”, – додав він.

Нагадаємо, серед захворілих медиків є головний лікар Чернівецької міської лікарні №1.

peredplata