Господь покарав митр. Павла за дурість, його мають вигнати з ігуменів – Чапнін

Господь покарав намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла за дурість, а земному керівництву РПЦвУ (УПЦ МП) потрібно вигнати його з ігуменів.

Таку думку висловив російський  релігійний журналіст Сергій Чапнін.

“Києво-Печерська лавра ганебно мовчить, а мер Києва прямо заявив: 90 хворих священнослужителів і ченців в КПЛ, з них нових випадків зараження – 63. Кажуть, і ще один єпископ, вже третій за рахунком, заражений. Один архімандрит помер. І щойно повідомили про другу смерть – ієродиякон, теж з братії КПЛ. Господь не просто осоромив Пашу-мерседеса, митр. Павло покараний за свою дурість і самовпевненість. Все те, що трапилося на його совісті”, – написав Чапнін у Facebook.

“Якщо він не буде з ганьбою вигнаний з ігуменів, це буде моральний крах не тільки монашої спільноти (де, як виявляється, ніхто не дбав про своїх ближніх), але і керівництва УПЦ МП (як зберегти довіру до чернецтва, якщо воно  поводиться безвідповідально і щодо парафіян, і щодо один до одного)”, – додає журналіст.

На його думку, очільник РПЦвУ Онуфрій має ухвалити важке рішення.

“Виникла ситуація, за якої нинішня чернеча громада КПЛ може бути повністю дискредитована в очах українського суспільства. Виникла абсолютно нова і доволі небезпечна для УПЦ МП ситуація. Якщо митр. Онуфрій проявить слабкість і спробує залишити Павла, то виникає великий шанс, що держава у відповідь скаже, що їй такі “соціально небезпечні” монахи не потрібні і… передасть КПЛ ПЦУ”, – висловив припущення Чапнін.

Нагадаємо, що за даними мера Києва Віталія Кличка, у Лаврі підтвердили 63 нових випадків коронавірусу, загальна кількість хворих священнослужителів у монастирі – вже 90 осіб.

У лаврі оголосили карантин, коли 6 квітня там підтвердили перші чотири випадки коронавірусу.

Хворіє також її намісник митрополит Павло. Пресслужба Лаври підтвердила інформацію про його госпіталізацію, однак не уточнила діагноз.

12 квітня на 74-му році життя помер насельник Києво-Печерської лаври архімандрит Нектарій. 13 квітня стало відомо про смерть ще одного насельника – 40-річного ієродиякона Наума. Причини смерті монахів не озвучують.

peredplata