Надмірне вживання алкоголю наближає інсульт

\”Алкоголізм завжди був фактором ризику для того типу інсульту, який характеризується крововиливом у мозок, а не закупорюванням судин. Наше дослідження зосереджено на наслідках алкоголізму з точки зору часу, коли трапляється інсульт, в тому числі на довгострокові наслідки для таких пацієнтів\”, – цитуються в прес-релізі академії слова автора дослідження, доктора медичних наук Шарлотти Кордоньє (Charlotte Cordonnier) з університету Лілля (Франція).

Надмірне вживання алкоголю наближає  інсульт

У ході дослідження вчені проаналізували історії хвороб 540 пацієнтів із середнім віком 71 рік. Всі ці люди пройшли через інсульт, і їх проінтерв\’ювали на предмет звичок у вживанні спиртного. Були опитані і їх близькі.

У результаті 137 осіб або 25% виявилися алкоголіками, що означає, що вони вживали три або більше доз алкоголю в день або 1,6 унції (приблизно 50 грамів) чистого алкоголю. Учасники дослідження також пройшли через комп\’ютерну томографію мозку.

Дослідження показало, що алкоголіки переживали інсульт в середньому у віці 60 років, що на 14 років раніше, ніж їх непитущі \”колеги\”. Серед людей, молодших за 60 років, які пережили інсульт, постійні споживачі алкоголю, за прогнозами дослідників, швидше за все, помруть протягом двох найближчих років після цієї події.

Раніше американські вчені дійшли висновку, що певні види мозкової активності допомагають визначити, що підліток може стати алкоголіком.

peredplata