Екс-депутат Чернівецької облради, волонтер, лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко про головну проблему сучасності..

 

Ми не можемо повторити саме точно італійський сценарій. Тут потрібно розуміти специфіку Італії за віковим складом населення, адже у них тривалість життя набагато вище. Ось чому у них було таке велике кількість інфікованих. Більшість пацієнтів були у віці 80+. Ми відрізняємося від Італії всім: від менталітету до тривалості життя. Тому повторити 100% сценарій ми не зможемо ніяк.

Буковина пройшла пік захворюваності, коли в інших містах ситуація з коронавірусів була не такою важкою. А зараз така ж картину спостерігається і там.

Був період пікових моментів, коли у відділенні, розрахованому на 60 пацієнтів знаходилося 100-110 чоловік. Зараз спостерігаємо таку ситуацію по всій Україні.

За чотири місяці роботи ми придбали чималий досвід лікування пацієнтів з коронавірусів. І якщо наші напрацювання і поради візьмуть до уваги лікарі з інших міст, то ми зможемо позитивно вийти з цієї ситуації.

У Чернівецькій області заповнені всі міські опорні лікарні, а ось в обласній лікарні все ще є додаткові ліжка, які рятують завжди.

Ольга Левкун Lenta.UA

peredplata