У Чернівцях з понеділка запрацюють 7 дитсадків

З 3 серпня відновлять роботу 7 дошкільних навчально-виховних закладів міста

29 липня відбулось позачергове засідання міської постійно діючої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Чернівців, де зокрема вирішувалось питання відновлення навчально-виховного процесу в закладах дошкільної освіти міста та забезпечення дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020 року. Взято до уваги інформацію про виконання рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24.07.2020 року (протокол №40).

Начальнику управління освіти міської ради Мартинюку С.В. доручено з 3 серпня 2020 року відновити навчально-виховний процес в закладах дошкільної освіти м. Чернівців та забезпечити дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

Як поінформував начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк, планується відновити навчально-виховний процесс спочатку в 7 дошкільних навчальних закладах:

ДНЗ №№2, 9, 10, 30, 41, 44 та «Берегиня», при наявності у обох батьків довідки про те, що вони зайняті на роботі.

Також міське управління освіти буде подавати поетапний графік відкриття інших дошкільних навчальних закладів. До 1 серпня, перед відкриттям закладів дошкільної освіти, провести комісійне обстеження дошкільних навчальних закладів на предмет їх готовності до прийняття дітей та забезпечення протиепідемічних вимог.

До складу комісії обов’язково включити представників Головного управління Держпродспоживслужби.

Начальнику управління культури міської ради Сафтенко Ю.К. з 3 серпня 2020 року рекомендовано дозволити проведення масових заходів в місті при умові дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України №38 від 20.06.2020 року (5 квадратних метрів на одного учасника).

Відміна спецперевезень в місті і відновлення пільгового проїзду розгяладтимуться в разі послаблення карантину та відповідних рішень Кабінету міністрів України та Постанов Головного санітарного лікаря України.

peredplata