Продан вважає недоцільною “червону” зону у Чернівцях, але школи з понеділка розпустить на канікули.

У Чернівцях з понеділка, 19 жовтня школи закриють на канікули.

Про це секретар міськради Василь Продан повідомив у відеозверненні на своїй Facebook-сторінці.

Він сказав, що ці канікули є плановими, і вони не пов’язані із встановленими урядом карантинними обмеженнями, які почнуть діяти з 19 жовтня.

Водночас Продан сказав, що, якщо раніше осінні канікули у школах тривали один тиждень, то цього року вони, можливо, триватимуть два тижні.

 Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, який тимчасово виконує обов’язки міського голови Чернівців, також вважає недоцільним рішення про введення “червоної” карантинної зони у місті.

Про це Продан сказав сьогодні у своєму відеозверненні, оприлюдненому на Facebook-сторінці.

За його словами, наразі у Чернівцях не спостерігається суттєвого збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19. Продан вважає, що підстав для введення “червоної” зони нині немає.

“Ті обмеження, які будуть пропонувати з понеділка – наприклад, обмежити роботу магазинів… Звичайно, розумію, до чого це призведе. До того, що знову ж таки, люди замість того, щоб закупитись продуктами, будуть створювати черги в магазинах. І це тільки може пошкодити ситуації, і ніяк не покращити”, – сказав секретар міськради.

Продан додав, що рішення щодо обмежень у Чернівцях, які ухвалить Державна комісія з ТЕБ та НС, Чернівецька міськрада буде “уважно розглядати”.

“Але все рівно – рішення по карантинним обмеженням буде прийматись або міською радою, або виконавчим комітетом як тим органом, який згідно закону про захист населення від епідемії, має цим займатись.

Водночас секретар міськради переконаний, що цим рішення Держкомісії з ТЕБ та НС про нові карантинні обмеження “є політично мотивованим та пов’язане з виборами”.

“Мабуть центральна влада хоче нас залякати для того, щоб на вибори прийшло менше людей. Я думаю, що це точно нікого не залякає і не зупинить, і вибори відбудуться вчасно”, – сказав секретар міськради.

Нагадаємо, міста Чернівці, Новодністровськ, території Кельменецького та Кіцманського районів Чернівецької області потрапили до “червоної” зони  карантинних обмежень.

Джерело: molbuk.ua

peredplata