«Червона» зона на Буковині: де і які обмеження починають діяти сьогодні

У Чернівецькій області сьогодні, 2 листопада почали діяти нові карантинні обмеження, встановлені урядом України.

Як повідомляє molbuk.ua, від сьогодні до “червоної” зони карантинних обмежень на Буковині входять міста Чернівці й Новодністровськ, а також Вижницький, Заставнівський, Кіцманський та Хотинський райони.

Згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС, до “помаранчевої” зони тепер входять: Герцаївський, Глибоцький, Кельменецький, Новоселицький, Путильський, Сокирянський та Сторожинецький райони Чернівецької області.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

«Червона» зона на Буковині: де і які обмеження починають діяти сьогодні
«Червона» зона на Буковині: де і які обмеження починають діяти сьогодні

Які зміни діятимуть у “червоній” зоні на Буковині?

У районах та населених пунктах, які на Буковині увійшли до “червоної зони”, громадський транспорт повинен заповнюватися лише на 50% від кількості сидячих місць.

Згідно з протоколом обласної комісії з ТЕБ та НС від 28 жовтня, у вказаних містах і районах дозволили здійснювати пасажирські перевезення автомобільним транспортом в кількості не більше, ніж 50% від кількості місць для сидіння. Відповідальність за виконання рішення комісії несе перевізник.

Закладам харчування дозволено приймати не більше 20 відвідувачів одночасно із дотриманням вимоги – 10 кв. м на одну особу, та працювати з 8:00 до 18:00.

Також комісія своїм рішенням дозволила роботу закладів дошкільної освіти у кількості не більше ніж 50% наповненості груп.

peredplata