Буковина коронавірусна

У Чернівецькій області до “червоної” зони потрапили ще п’ять районів – Глибоцький, Кельменецький, Новоселицький, Сокирянський та Сторожинецький. Водночас у ній залишаються Чернівці та Новодністровськ, а також Кіцманський, Хотинський, Вижницький та Заставнівський райони.

Таке рішення прийняла державна комісія з надзвичайних ситуацій, повідомив у своєму Telegram-каналі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Загалом у “червоній” зоні перебуватимуть дев’ять районів області. Водночас Путильський та Герцаївський райони будуть у “помаранчевій” зоні.

Нове зонування почне діяти з 9 листопада.

У “помаранчевій” зоні діють обмеження: дозволена робота закладів харчування, кінотеатрів і установ культури, втім із заповненням не більше 50% в кожному окремому залі.

У “помаранчевій” зоні немає обмеження щодо роботи громадського транспорту, але перевозити людей можна лише на місцях для сидіння. Навчальні заклади переходитимуть на дистанційну форму навчання, якщо понад 50% класів або груп будуть на самоізоляції.

Обмеження “червоної” карантинної зони визначають спільним рішенням державної та регіональної комісій з надзвичайних ситуацій.

Наразі у “червоних” зонах Буковини, згідно з рішенням обласної комісії з надзвичайних ситуацій, діє часткове обмеження на роботу закладів харчування та транспорту. Кафе та ресторани можуть працювати лише до 18:00. Водночас перевозити пасажирів у громадському транспорті можна лише на половині місць для сидіння. 

Джерело: Суспільне:Буковина

peredplata